wilschut en de witt travel blog


Woensdag 25 januari - Vrijdag 27 januari

Daar we nog niet helemaal afscheid konden nemen van Angelique en Marije, de Nederlandse meiden van La Tortuga Fezliz, belsoten we onze laatste dagen met z'n vieren door te bregen in het golfsurfers paradijs van Costa Rica. Naast surfers wordt Tamarindo ook bezocht door leatherback schildpadden die er hun eieren leggen. We hadden de afgelopen weken nog niet zoveel schildpadden gezien in La Tortuga Feliz, dus wie weet zou dit onze kans zijn.

Het hostel zal vol met schreeuwende surf-dudes. Gelukkig deelden we onze slaapzaal met een gematigde variant ervan. In de surfwereld schijnt het hip te zijn om een (veel te) grote zwembroek aan te trekken (tot over de knieen) en die vervolgens te laten zakken tot over de bilnaad en de net daarboven gezette tatoo.

Verder is Tamarindo een klein paradijsje aan de Pacifische kust, witte stranden, palmbomen en niet te vergeten een prachtige zee. De dag na aankomt was er dan ook eentje om een bodyboard te huren om op de golven terug naar het strand te kunnen rijden. Beetje zonnen, beetje in de zee met zo'n board. Je voelt je bijna zelf een surfer. 's Avonds koken met de meiden in het hostel, na een paar drankjes op het strand.

Voor de volgende dag stond hetzelfde op het programma. Inclusief het informeren naar de mogelijkheid om schildpadden eieren te zien leggen op het Playa Grande. De harde wind zorgde er echter voor dat je gezandstraald werd voordat je de zee inging. Niet echt een dag voor een bodyboard. Ook de surfers lieten zich niet zien op de golven.

De schildpadden bleken hun legtijd erop te hebben zitten. De laatste dagen waren ze niet meer op de stranden te zien geweest. Zou er dan nog een kans komen om en een te zien?

Na de dagen Tamarindo gaat een ieder weer zijn eigen weg, gelukkig gaan wij samen.Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |