Eric's wereldavontuur!! travel blog


WOW‼

Did was echt gaaf! Een trektocht door de bergen van Noord Thailand. Dat was echt briljant! Ik moet zeggen dat ik weer geluk had met de groep, Martin, Maya en Cyriel! (engels en USA en Frans)

Op dag 1 zijn we begonnen met een olifantentocht! Heel indrukwekkend om op de rug van zo'n groot en sterk wezen te zitten. We zijn door het bos gelopen omhoog en naar beneden, soms best wel stijl, en door het water! Erg gaaf. Toen nog wat toeristische taferelen waaronder het voeren van bananen en op het hooft zitten van de olifant voor een foto! (Dit is de plek waar de olifantent-trainer normaal zit) Daarna hebben we een stevige wandeling gehad van ongeveer 4a5 uur. Voordat we aankwamen in het dorpje waar we eerst zouden blijven overnachten stopte we bij een klein groepje van hutjes. Hier bood een man aan om te schieten (luchtdruk) op flessen, uiteraard niet gratis...maar goed voor 5 Baht per schot wilde ik dat wel proberen! (omgerekent 10 cent p/schot) Best wel grappig om te doen. Toen we in het dorp aankwamen werden we naar onze kamer gewezen. Een hut met een verhoogde bodem met matten van riet. Dat waren onze bedden samen met wat dekens en een muskietennet. En ik moet zeggen dat we dat allemaal wel even voelde in de morgen...dat was namelijk keihard om op te liggen! Maar zo "voel" je wel echt hoe die mensen daar leven. Er werd ook voor ons gekookt. Het was heerlijk om zo in zo'n dorp te zijn en te kunnen beleven hoe het leven daar zo is. De honden en varkens liepen overal rond, mensen waren de dagelijkse klusjes aan het doen enz. 's Avonds hebben we nog een spel gespeeld waarbij je moest nadenken. Figuurtjes gemaakt van riet, in een vorm gelegt en dan moest je er een x aantal verschuiven om het antwoord te krijgen, was best moeilijk!

Op de tweede dag zijn we ongeveer om 11 uur vertrokken om weer een paar uur te lopen. Voordat we vertrokken hebben we nog wat geld gedoneerd om ze te helpen met het kopen van schriften enzo. Deze keer was het iets minder zwaar, maar wel nat. Het grootste deel van de dag heeft het geregent en het was heerlijk‼ Het is namelijk een stuk koeler als het regent, niet zo benauwd. Na de wandeling kwamen we aan bij onze slaapplaats voor de tweede nacht. Hier hadden we nog een aantal uur om te relaxen in/bij te nabijgelegen waterval! SUPER! Eerst hadden we allemaal geslapen want we waren bekaf, maar daarna toch nog gezwommen. Dit dorpje was een stuk kleiner en er was een ander groepje. Deed heel gezellig aan hier. Laat naar bed deze avond omdat we allemaal zo'n 3 uur hadden geslapen in de middag?!

Op onze laatse dag hebben we een uurtje gelopen voordat we bij een dorp waren waar we hebben gelunched. Vandaaruit zijn we weer richting Chiang Mai gereden in bak van een pick-up, dat was lekker..luchtig :) Toen was het tijd voor Bamboorafting! Super lollig, gewoon een vlot van bamboo, lang en smal, met een gids. En wij en de gids waren nogal lollig waardoor we regelmatig in het water belandde doordat we omsloegen of er gewoon afvielen! (en dan te bedenken dat er rioleringswater uitkomt in de rivier...?! Het was echt heel leuk. Ook nog van een hoge rots gesprongen en een leuke waterval overleefd, dus de dag kon niet meer stuk!Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |