Ilzzze's personal trip to Megiko (and USA) summer 2004 travel blog


He hoi,

Nou ik zit in Chihuahua (waar ooit de mexicaanse revolutie begon).

Zal ik jullie dan maar ff opdeeten?

Zacatecas, was gaav en relaxed, eigelijk niet zoveel gedaan, beetje gechilled wat ook erg relaxed is, met de hostelgasten, het is tenslotte vakantie en geen werkweek.

Toen besloot ik op een avond de nachtbus te pakken naar Torreon om vanaf daar 4 uur lang de woestijn in te gaan rijden naar een stadje (dat op geen een kaart staat) want ik had van een Spaanse (nooit vertrouwen) gehoord dat dat fantastisch moest wezen. Daar zat ik dan 5 uur sochtens in Torreon te wachten op de bus naar Cuantrocienegas (ik kan het nog steeds niet korrect uitspreken) Om eerlijk te zijn, vroeg ik me toen wel af waar ik mee bezig was, maar dat weet bijna niemand, behalve ikzelf. Maar er was geen weg meer terug. Smiddags kwam ik aan in cuantrocienegas, alsof de tijd had stil gestaan, I was in the wild wild west! Mannen in Cowboylaarsen, tidy jeans, grote riemen en houthakkers blouse en natuurlijk de onafscheidelijke cowboyhoed, olalalala! ik had wel de hele middag kunnen zitten kijken naar al dit heerlijks maar er kon ook ergens gezwommen worden daar in hotsprings in de middle of the desert. Dat leek mij een aanlokkelijk plan en in 40 graden ging ik op zoek naar de tourist office, haha er was wel een vrouw die dingen scheen te weten maar aangezien zij vloeiend spaans sprak en geen woord Engels, schoot ik niets op, ja er was iets met een weg en een bus...... Dus teruggekomen bij mijn vertrouwde bankje in het park zag ik daar opeens een blanke, ongelovelijk! Een Amerikaanse Bioloog die onderzoek deed naar de biodiversiteit (die uniek is in dat gebied). En hij wilde me wel een lift geven naar de springs en nog meer springs (hij moest namelijjk wormpjes vangen)Voor ik het wist zwom ik tussen honderden vissen die nog nooit mensen hadden gezien want niemand kwam er ooit. Nu, na nog een nacht bussen en busstations zit ik in Chihuahua, verbrand en kapot maar blij dat ik zit. En eigelijk moet ik weer verder ....... ik zou alleen nog meer willen vertellen, goed dan bewaar ik dat voor later.

Gegroet ilze

ps zoals jullie misschien aan de lijntjes op de kaart, begrijp ik niet helemaal hoe het werkt, maar euh ik zit nu in het noorden en ga naar het westen.

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |